Jumaat, 19 April 2013

PESANAN DATUK HARUN IDRIS, MANTAN MB SELANGOR - MEI 1969

Menyingkap kembali ucapan Datuk Harun Idris, Bekas Menteri Besar Selangor selepas Mei 1969 yang menyeru supaya bangsanya iaitu orang-orang Melayu agar menjauhi DAP yang dikecamnya sebagai penderhaka dan punca provokasi ganas dan kejam dari pihak pembangkang.

Parti berlogo Bulan, Tanduk Lembu, Basikal dan Payung dikatakan penyebab timbulnya keadaan huru-hara dari pembangkang yang akhirnya Selangor nyaris jatuh ke tangan pihak pembangkang.

DAP dikatakan punca kepada segala provokasi ganas dan kejam yang dimulakan mereka bagi menyingkirkan orang Melayu pada Mei 1969. 

PAS pula pada ketika ini mengadaikan maruah orang Melayu dengan DAP ataupun PAP Singapura yang mempunyai kaitan seperti adik-beradik dan mempunyai agenda yang sama untuk menyingkir orang Melayu.


Janganlah kita lupa tentang kejadian berdarah 13 Mei 1969, PAP Singapura lah penyebab sebenarnya, memporak-peranda dan menghuru-harakan keadaan yang diresap sekarang kedalam parti DAP.

DAP dan PAP Singapura ni macam adik-beradik kerana logo dan agenda perjuangan mereka adalah sama. Begitu juga sekarang, parti perikatannya bersama PKR adalah terdiri daripada ahli-ahli dikalangan anak-beranak.

Perjuangan mereka sudah tentu bukanlah untuk rakyat, sebaliknya khusus kepada adik-beradik dan anak-beranak...!!! 

Merekalah menyebabkan orang lain sentiasa bergaduh sesama sendiri, sebaliknya mereka terus berkuasa dan berbaik sesama mereka. Itulah cara mereka tatah berkuasa, sokongan dari adik-beradik dan anak-beranak..!!! 

Melayu jangan mudah lupa, maka ingatlah kita atas pesanan Mantan Menteri Besar Selangor yang menasihatkan bangsanya iaitu orang Melayu agar menjauhi parti DAP, yang sentiasa menjadi dalang kepada segalanya.Tiada ulasan:

Catat Ulasan