Selasa, 6 Mac 2012

PADAN MUKA - Koma Setelah Jatuh Merempuh Sekatan Pihak Polis


PADAN MUKA
"Akibat Rempuh Sekatan Jalanraya"


Polis Kejam, Polis Jahat, Polis Zalim semua tu sememangnya ditanam dalam kepala otak kita bernama manusia ni dalam Malaysia. Semua itu dibuat oleh pihak pihak tertentu yang Anti Polis dan terutamanya Anti MELAYU.

Dalam isu seorang remaja Cina yang Koma setelah terjatuh dari motor dalam melarikan diri dari sekatan jalan. Pihak keluarga remaja tersebut menyalahkan pihak polis sehingga menyebabkan anak mereka Koma akibat dari jatuhan tersebut.

Menurut apa yang disebarkan:

Hanya kerana adik saya tidak memakai topi keledar, dia menendang motosikalnya. Kenapa dia berbuat demikian kepada adik saya yang berusia 14 tahun apabila dia hanya boleh mengeluarkan saman?” soal kakak Lim

Itu kenyataan dari Kakak kepada remaja yang telah menadapat kecederaan itu. Satu serangan keatas Anggota Polis sedangkan Kakak remaja itu tidak ada di lokasi kejadian berlaku. Cina Anti Melayu mungkin kita boleh renungkan dengan kenyataan tersebut.

Apa yang pasti dan untuk pengetahuan semua, remaja lelaki Cina tersebut berumur 14 tahun dan sewaktu kejadian beliau tidak memakai Topi Keledar dan tidak memiliki lesen memandu motosikal. Apabila melihat satu sekatan jalanraya diadakan maka remaja lelaki Cina itu telah merempuh sekatan yang pihak Polis lakukan.

Sedikit pun Anggota Polis tidak menendang remaja lelaki cina tersebut sebaliknya remaja tersebut hilang kawalan lalu melanggar pembahagi jalan sehingga mendapat kecederaan. Itulah pekara sebenar yang berlaku setelah Gomo menghubungi Balai Polis Ledang dalam mendapatkan pengesahan mengenai Insiden ini.

Hakikat sebenar tidak dapat diterima oleh keluarga remaja Lelaki Cina tersebut lalu menyebarkan cerita bahawa Polis menendang lelaki cina tersebut sehingga koma. Ditambah lagi Anggota Polis yang bertugas adalah melayu maka serangan hebat mesti dilakukan dan menafikan kejadian sebenar yang telah berlaku.Siapa simpati pada anggota Polis yang
cedera dilanggar pengguna Jalanraya ni?

Cuba anda semua bayangkan jika waktu kejadian Remaja lelaki cina tersebut merempuh sekatan jalan dan kemudiannya melanggar anggota Polis yang bertugas. Apa pula cerita yang akan keluar? Apakah akan ada apa apa simpati mahupun liputan akhbar dari akhbar cina secara meluas mengenai insiden Polis dilanggar remaja Cina?


Anggota Polis Yang dilanggar Pengguna Jalanraya
Ketika sekatan diadakan

Sudah banyak tragedi yang menimpa anggota Polis yang bertugas. Ada anggota Polis yang bertugas telah lumpuh seumur hidup akibat dilanggar penunggang motosikal. Ada anggota Polis yang kehilangan kaki dan tangan akibat rempuhan penunggang motosikal. Apakah ada rakyat Malaysia yang akan prihatin mengenai pekara tersebut?

Rakyat Malaysia perlu sedar dan jelas mengenai pekara yang sedang disebarkan dan dihasut oleh pihak tak bertanggungjawap mengenai insiden remaja lelaki Cina yang lumnpuh setelah melanggar pembahagi jalan.

SALAH remaja Lelaki Cina itu kerana tidak mempunyai lesen memandu yang mana tidak mempunyai kelayakkan untuk menunggang motosikal. Secara jelas remaja lelaki cina itu tidak tahu mengawal motosikal yang ditunggang kerana tidak mempunyai lesen memandu.


Berhentilah di pemeriksaan Polis

SALAH remaja Cina itu apabila melanggar sekatatan jalanraya kerana jika tidak dilanggar sekatan jalan maka sudah pasti remaja cina itu tidak hilang kawalan dan tidak akan melanggar pembahagi jalan sehingga beliau mendapat koma.

SALAH keluarga remaja Cina itu kerana membenarkan menunggang motosikal TAMPA LESEN MEMANDU yang sah. Keluarga remaja cina itu perlu mengambil tanggungjawap mengenai insiden yang berlaku kerana GAGAL dalam menjaga anak yang berumur 14 tahun.

Dengan ini juga Gomo mohon pihak Polis untuk mengambil tindakan tegas keatas pemilik Motosikal yang ditunggang oleh remaja lelaki cina itu. Tindakan tegas ke atas remaja lelaki cina itu juga mesti diambil dan tidak boleh sama sekali pihak PDRM memberikan simpati ataupun Kemaafan kepada penunggang motosikal mahupun pemilik motosikal yang sudah terbukti melakukan kesalahan Trafik.


Kalau Polis tu yang tendang dia dah Berambus
balik Balai takut kena Pukul.

Tolong sahabat yang lain maklumkan pekara ini. Remaja cina tidak ditendang sebaliknya telah jatuh ketika merempuh angggota Polis yang bertugas setelah melanggar pembahagi jalan. Salah Keluarga remaja Cina itu kerana membenarkan anak umur 14 tahun menunggang motosikal.


p/s: Inilah bahananyer kalau semua benda nak dipolitikkan. Wujudkan kebencian org kepada anggota keselamatan. Diorg nih lupe, kalau rumah diorg nih masuk pencuri, polis2 nih jugalah yg datang membantu. Nih dasar Cina DAPlah......Geramnyerr aku.
 
 
SUMBER:  http://www.papagomo.com/2012/03/padan-muka-koma-setelah-jatuh-merempuh.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan